Casa De Carli, italská restaurace, Praha

Výrobce:Clipso
Země původu:Francie
Materiál:Tkaný polyester
Certifikovaný distributor:GC Design
Kde koupit:+420 724 782 351

Po nabytí zkušeností v Ženevě, Dublinu, Dubaji, a v další světově vyhlášené restauraci CIPRIANI na Manhattanu v New Yorku, hlavní kuchař Chef Matteo De Carli, se svojí partnerkou Lenkou Heřmanovou, otevřeli jednu z nejlepších pražských italských restaurací „Casa De Carli“.

Casa De Carli se nachází na místě, kde byla dlouhá léta italská restaurace Amici Mei. V lednu 2013, jsme v GC Design dostali od šéfkuchaře Mattea De Carli opravdovou výzvu: kompletně zrenovovat bývalou restauraci a to jenom za 6 dní.

Napínané stropy Clipso

Největším oříškem pro GC Design bylo vyřešení stropu, jeho snížení o 2 metry, což by normálně nebyl problém, protože napínané podhledy Clipso jsou koncipovány právě za tímto účelem. Zde tomu bylo jinak. Casa de Carli se nachází ve starém domě a železné opony se často zadrhnou a na jejich opravu je potřeba se dostat k jejich mechanizmu. Díky naším dlouholetým zkušenostem a s pomocí pana architekta Petra Hradeckého, bylo nalezeno řešení – hliníková konstrukce byla nainstalována tak, aby se část stropu dala jednoduse otevřít. Navíc byl strop CLIPSO nainstalován jen za jeden den.

 

Napínané zdi Clipso

Další výzvou pro GC Design byla ve výměně zastaralých obložení zdí za inovační, estetické a solidní řešení. Původní záměr byl odmontovat dřevěné stěnové obklady a vymalovat zdi. Všeobecně platí, že ve většině přestaveb v historických domech, nikdy nevíte co objevíte, když sejmete garnituru. Většinou to není hladká zeď připravena k nátěru! Rekonstrukce by byla dlouhá a práce špinavá. Padlo rozhodnutí, původní dřevěné obklady zůstanou a budou potaženy šedou napínanou textilií Clipso.

 

Napínané stropy Clipso SPARKLY

Vyměnit původní Murano Glass skleněné lustry byla další výzva. Specifické řešení bylo opět nutné. Dnes vysí ze stropu nová svítidla. Ten kdo nezná možnosti Clipsa, má dojem že strop je vytvořen z vaty. Sama struktura napínaného stropu a rozptyl světla na plátně vytvořily na Clipso podivuhodný a nevídaný efekt.
Samy se můžete přesvědčit o výsledku tvorby GC Design, navštívit pražskou restauraci Casa De Cali a přitom se zasvětit do unikátní italské kuchyně.
-

Adresa: Vězeňská 116/5, 110 00 Praha1-Staré Město.

© 2014 Všechna práva vyhrazena